Sağlıklı Yaşam Cinsellik Şifalı Bitkiler Zayıflama Diyet Gebelik Doğum Sezaryen Çocuk Eğitimi

Haberler Anasayfa
 Genel Sağlık
 Çocuk Sağlığı
 Ağız ve Diş Sağlığı
 Cinsel Sağlık
 Kadın Sağlığı
 Gebelik
   Gebelik Takibi
   Gebelikte Beslenme
 Ruh Sağlığı
 Spor ve Sağlık
 Spor Aletleri
 Erkek Sağlığı
 Dengeli Beslenme ve Diyet
 Alerji ve Enfeksiyon
 Kalp ve Damar Sağlığı
 Göz Sağlığı
 Ortopedi
 Tamamlayıcı Tıp
 Cilt Sağlığı
 Sindirim Sistemi

Gebelik Takibi : 1. Hafta

Gebeliğin 1. haftası, bu hafta da dikkat edilmesi gerekenler, beslenme, anne adayında meydana gelen değişiklikler ve bebeğin gelişimi

Son adeti kanamasının başlangıcı gebeliğin ilk haftasının başlangıç tarihi olarak kabul edilir. Gebelik bu tarihten itibaren 40 hafta yani 9 Ay 10 gün sürecektir.

Gebelik günümüzde haftalar olarak takip edilmektedir. Bu sebeple gebeliğinizi takip ederken ayları değil de haftaları takip etmeniz daha faydalı olacaktır.

  • Gebeliğin başladığı bu tarihten itibaren sigara, alkol, ilaç gibi bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkileyebilecek maddelerden uzak durulmaya başlanmalıdır.


  • Beslenme alışkanlıklarınız sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi göz önünde bulunarak bir kez daha değerlendirmelisiniz. Bol miktarda mümkünse organik olan taze meyve ve sebze tüketmeli, mümkün olduğunca kimyasal katkı maddeleri içeren besinlerden uzak durmalısınız.


  • Günde en az 2-3 litre su içemili. Kafein içeren çay, kahve gibi içeceklerden uzak durmalısınız.


  • Doktorunuza danışarak birçok gebelikte hamilelere önerilen folik asit(B9 vitamini) kullanımına başlayabilirsiniz. Genelde hekimler folik asit takviyesine gebelikten önce başlanılmasını tavsiye eder. Yapılan araştırmalar yeterli miktarda folik asit alımı ile tıpta NTD (nöral tüp defekti) adı verilen, bebeğin beyin ve omurilik yapısını olumsuz etkileyen hastalığın görülme olasılığını %50 oranında azaltmaktadır. Günlük folik asit ihtiyacı besinlerden elde edilebileceği gibi günümüzde pek çok hekim tarafından reçete ile hamilelere önerilmektedir.


  • Herhangi bir risk taşımıyorsanız ve doktorunuz aksini önermiyorsa gebeliğe uygun şekilde spor yapmak hareket etmek oldukça faydalıdır.


  • Gebeliğin ilk üç aylık döneminde en yüksek düşük riski olduğunu hatırlatarak bu dönemde stresten uzak durmanızı, pozitif düşünmenizi, fiziksel ve ruhsal dinlenmenize önem vermenizi ve gebeliğinizin bir uzman doktor tarafından takip edilmesi gerektiğini tekrar hatırlatırız.

    Medikal Sözlük; 31.05.2009
    İlgili Haberler
    Gebelik Takibi : 6. Hafta
    15.05.2010
    Gebelik Takibi : 5. Hafta
    15.05.2010
    Anne Adayları ve Hamile Kadınlarda Beslenme
    29.01.2010
    Diyabet ve Gebelik
    03.09.2009
    Hamilelikte C Vitamini
    17.07.2009
    Gebelikte Beslenme Önerileri
    17.07.2009

    Hastalıklar > Dahiliye, Vüdudumuz, Kadın Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz (KBB), Kalp Damar, Enfeksiyon Hastalıkları, Genel Cerrahi, Nöroloji, Dermatoloji (Deri Hastalıkları), Ortopedi, Göz Hastalıkları, Üroloji (Bevliye), Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri, Diş Hastalıkları

    Sağlık Rehberi > Devlet Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Hastaneler (İstanbul), Tedavi Merkezleri, Doktorlar, Sağlık Sigortası, Tüp Bebek, Aile Sağlığı, Kadın, Güzellik ve Lazer Epilasyon, İlaç Şirketleri, Sağlık Dernekleri

    Sağlık Kitapları > Sağlıklı ve Doğal Yaşam, Şifalı Bitkiler, Sağlıklı Beslenme, Zayıflama ve Diyet, Cinsellik Eğitimi, Hamilelik, Doğum ve Sezaryen, Bebek Bakımı ve Anne Çocuk Sağlığı, Çocuk Eğitimi ve Psikolojisi, Tıp Sözlükleri

    Şifalı Bitkiler > Bitkiler, Bitki Çayları, Meyveler, Sebzeler, Baharatlar

    MedikalSözlük sadece sağlık hakkında daha geniş ve doğru bilgilenmenizi amaçlar.
    Sağlık probleminiz olduğunu fark eder etmez kendi kendinizi tedavi etmeye çalışmak yerine
    lütfen gecikmeden doktorunuza başvurunuz!

    İletişim   |   Ekoorganik %100 Katkısız Ürünler   |   E-devlet uygulamalarına hızlı erişim