Sağlıklı Yaşam Cinsellik Şifalı Bitkiler Zayıflama Diyet Gebelik Doğum Sezaryen Çocuk Eğitimi

Haberler Anasayfa
 Genel Sağlık
 Çocuk Sağlığı
 Ağız ve Diş Sağlığı
 Cinsel Sağlık
 Kadın Sağlığı
 Gebelik
 Ruh Sağlığı
 Spor ve Sağlık
 Spor Aletleri
 Erkek Sağlığı
   Cinsel Sorunlar
   Prostat Hastalıkları
 Dengeli Beslenme ve Diyet
 Alerji ve Enfeksiyon
 Kalp ve Damar Sağlığı
 Göz Sağlığı
 Ortopedi
 Tamamlayıcı Tıp
 Cilt Sağlığı
 Sindirim Sistemi

Erkeklerde Üreme Sağlığı

Doğumdan itibaren erkeğin ve kadının üreme sağlığını tehdit eden şeyler vardır

Doğumdan itibaren erkeğin ve kadının üreme sağlığını tehdit eden şeyler vardır. Bunların başında ailelerin dikkatsizlikleri gelir. Bu nedenle üreme sağlığını korumak çok kolaydır. Biraz dikkat yeterlidir.

Erkeklerde üreme sağlığını tehdit eden durumlar;

1. Erkek bebekte, doğumdan sonra yumurtaların(testislerin) kontrol edilmesi gereklidir. Bu doktor, hemşire tarafından yapılabileceği gibi evde anne ve baba tarafından da yapılabilir. Eğer yumurtalar karın içinde kalmışsa ve torbalara inmemişse ilerde kısırlık gibi çok önemli bir soruna neden olur. Bu durumda sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Doktor belli bir yaşa kadar(2) beklemeyi uygun görebilir. Bazen bu sürede kendiliğinden yumurtalar torbalara inebilir. Ancak 2 yaşını geçmiş bir erkek çocuğun yumurtaları hala karnın içinde ise mutlaka doktora gösterilmelidir.

2. Sünnet, ülkemizin geleneksel uygulamalarından biridir. Tüm erkek çocuklar belli bir yaşa geldiklerinde sünnet olurlar. Bu işlem çoğu kez uzman olmayan kişilerce de yapılmaktadır. Oysa çocuğumuzun tüm hayatını etkileyecek bir uygulamadır. Hatalı sünnet idrar kanalına ve penise(kamış) zarar verebilir. Bu durumda idrar yapma güçlükleri, idrar yolu hastalıkları, kısırlık hatta iktidarsızlık görülebilir. Bu nedenle sünnet uzman kişilere yaptırılmalı ve temizliğe çok dikkat edilmelidir.

3. Genç bir erkeğin üreme sağlığını tehdit eden şeylerden biri Cinsel yolla bulaşan hastalıklardır. Ergenlikle birlikte cinsel dürtüleri başlayan genç merak edecek ve cinsel ilişkiler kurabilecektir. İşte bu durumda kendini hastalıklara karşı koruyabilmesi çok önemlidir. Fazla kişiyle, paralı seks yapanlarla veya geçmişindeki cinsel yaşamını bilmedikleriyle cinsel ilişki kurmak cinsel yolla bulaşan hastalık alma tehlikesini arttırır. Bu hastalıklar, hem gencin hayatını hem de ilerdeki ailesinin hayatını tehlikeye sokar. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların kısırlık, ölüm gibi tehlikeli sonuçları olabilir. Bu hastalıklardan nasıl korunulacağı öğrenmeli ve gerektiğinde tedaviden kaçınmamalıdır.(Bu konudaki ayrıntılı açıklama broşürümüzün "cinsel yolla bulaşan hastalıklar bölümünde vardır.)

4. Yetişkin bir erkekteki üreme sağlığı tehlikelerinden en sık görüleni de prostatın hastalıklarıdır. Prostat önemli bir erkek üreme organıdır. Özellikle 50 yaşından sonra prostatda büyüme, idrar yolunu kapatma, kanser gibi hastalıklar olabilir. Prostat hastalıklarının bir kısmında geri çekme yönteminin uygulanmasının etkisi olduğu düşünülmektedir.

Türk Aile Sağlığı Planlaması Vakfı; 17.07.2009
İlgili Haberler
Prostat Tedavisinde Lazer Kullanımı
31.07.2009
Erkeklerde Üreme Sağlığı
17.07.2009

Hastalıklar > Dahiliye, Vüdudumuz, Kadın Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz (KBB), Kalp Damar, Enfeksiyon Hastalıkları, Genel Cerrahi, Nöroloji, Dermatoloji (Deri Hastalıkları), Ortopedi, Göz Hastalıkları, Üroloji (Bevliye), Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri, Diş Hastalıkları

Sağlık Rehberi > Devlet Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Hastaneler (İstanbul), Tedavi Merkezleri, Doktorlar, Sağlık Sigortası, Tüp Bebek, Aile Sağlığı, Kadın, Güzellik ve Lazer Epilasyon, İlaç Şirketleri, Sağlık Dernekleri

Sağlık Kitapları > Sağlıklı ve Doğal Yaşam, Şifalı Bitkiler, Sağlıklı Beslenme, Zayıflama ve Diyet, Cinsellik Eğitimi, Hamilelik, Doğum ve Sezaryen, Bebek Bakımı ve Anne Çocuk Sağlığı, Çocuk Eğitimi ve Psikolojisi, Tıp Sözlükleri

Şifalı Bitkiler > Bitkiler, Bitki Çayları, Meyveler, Sebzeler, Baharatlar

MedikalSözlük sadece sağlık hakkında daha geniş ve doğru bilgilenmenizi amaçlar.
Sağlık probleminiz olduğunu fark eder etmez kendi kendinizi tedavi etmeye çalışmak yerine
lütfen gecikmeden doktorunuza başvurunuz!

İletişim   |   Ekoorganik %100 Katkısız Ürünler   |   E-devlet uygulamalarına hızlı erişim